הפעם יש לנו מתכון מומלץ עבור אותה נגיעה מתוקה, סושי פירות המבטיח גם הצגה מיוחדת ומרשימה, וגם שילוב טעמים מוצלח.
סושי פירות הוא אחד הקינוחים הפופולרים ביותר שאנו מציעים. יש בו גם טעם, גם יופי והרבה מאוד הפתעה. הרי כאשר אנו שומעים את המילה סושי, אנו מייד מדמיינים אורז, אצות ודגים נאים. אבל זהו ממש לא הכיוון של סושי פירות.
הסושי שלנו מבוסס על מלית קוקוס ייחודית משלנו ופירות המוסיפים עומק לטעם. צורת ההכנה, ובעיקר ההגשה קיבלה את ההשראה מהסושי, ולכן זהו גם מקור השם.
זהו באמת קינוח ייחודי, והפעם אנו רוצים ללמד אתכם איך להכין סושי פירות. אנו מקווים להראות לכם שזה לא רק טעים, זה גם כיף להכין את הסושי.
והפעם אנו עושים דבר שלא עושים כל יום, משתפים אתכם באחד המתכונים שלנו. כך תוכלו להתנסות בביתכם בהכנת הקינוח הטעים.
המתכון פשוט מאוד, הוא קל ומהיר להכנה. הוא מעולה כאשר רוצים לתת לארוחה עם המשפחה, חברים או בני הזוג, משמעות מיוחדת. רק זכרו לשים דגש גם על ההגשה האסתטית. והגישו אותו ממש כמו שמגישים סושי עם צ‘ופסטיקס.
ומי שרוצה להשלים את החוויה יכול להוסיף רטבים ותוספות, ממש כמו בסושי. אז אולי זה לא משתלב עם וואסבי וסויה, אך קצת קוביות של פירות מכל מיני סוגים יכולות להוסיף נגיעת טעם מרעננת למי שירצה.
לגבי רטבים, תוכלו להכין רטבים מתוקים כמו שוקולד או ריבת חלב. ואולי תהיו יצירתיים יותר ותמצאו מתכוני רטבים פירותיים.
מונחים שצריך להכיר
מי שהכין סושי בעבר, יכול לדלג ישר למתכון. ועבור מי שעבורו זו הפעם הראשונה, ישנם כמה מונחים שעליו להכיר.
דפי סויה – דפי סויה הם דפים דקיקים וצבעוניים המיוצרים מסויה. הם מהווים תחליף לדפי האצות הירוקים, טעם שככל הנראה לא תרצו לשלב בקינוח שלכם.
דפי הסויה הם הבסיס להכנת הסושי, עליהם נמרח את המלית ואחר כך נגלגל אותם. צבעם של דפי הסויה הוא חלק מחוויית ההגשה.
ניתן לרכוש דפי סויה בחנויות המוכרות חומרים ואביזרים לאפייה, וגם בסופרמרקטים רבים.
מלית – בסושי רגיל משתמשים באורז למילוי, ואילו בגרסה שלנו משתמשים במלית המבוססת על קוקוס ופודינג. את המלית אנו מורחים על דפי הסויה, תוך כדי הקפדה על שכבה אחידה ושווה.
נציין כי ישנם מתכוני סושי מתוקים העושים שימוש באורז, אך הכנת האורז והעבודה עם האורז דורשת קצת יותר מיומנות.
מחצלת סושי – מחצלת סושי היא פריט פשוט העשוי במבוק והוא נועד לסייע לגלגל את הסושי. בימינו ניתן להשיג את המחצלת בכל סופרמרקט. השתמשו בניילון נצמד על מנת לעטוף את המחצלת, כך יהיה לכם יותר קל ודף הסויה לא ידבק.
אי אפשר בלי מחצלת? המחצלת היא כלי עזר לגלגול אחיד ויפה, אבל אפשר להסתדר גם עם אצבעות הידיים.
פירות – הפירות נמצאים במרכז הסושי, ואותם תניחו על מלית הקוקוס לפני שתגלגלו. חשוב לצופף ולשים אותם בצורה אחידה. לא יותר מדי, ולא פחות מדי – הפירות ישפיעו על עובי הרול.
כל מרווח בין הפירות, ישפיע על מראה הסושי ויכול להביא לשבירת דפי הסויה. גם חלקי פרי קשים ובולטים עשויים להפריע. קחו את הדברים הללו בחשבון, ואנו בטוחים כי תסתדרו.
סושי פירות מתכון קל
ועכשיו הגיע הכיף האמתי, הכנת סושי פירות בעצמכם. לא לפחד, הבאנו לכם מתכון קל שכל אחד יכול להכין בבית, גם אם מעולם לא הכין סושי.
סושי פירות הוא חוויה שכדאי ליהנות ממנה בשניים, ולכן יכול להיות מושלם בסופה של ארוחה רומנטית. ולכן הבאנו לכם מתכון ל 2 רולים, כמובן שניתן להכפיל או לחלק את הכמויות בהתאם למספר הרולים הרצוי.
המצרכים הדרושים להכנת 2 רולים של סושי
- 200 גרם קוקוס טחון.
- 200 מ“ל קרם קוקוס.
- 50 גרם אבקת פודינג וניל.
- 50 מ“ל מים.
- מבחר פירות לפי הטעם האישי.
לגבי הפירות, אתם באמת יכולים להתפרע לפני הטעם האישי. תוכלו להשתמש במנגו, תותים, תאנים או כל פרי אחר. זכרו כי גם הצבעים הם חלק מהחוויה!
ניתן להוסיף גם פקאן מסוכר, שבבי אגוזים, שבבי קקאו/שוקולד או דברים אחרים על מנת לקשט ולהוסיף עוד נגיעת טעם.
הוראות הכנה
- הכניסו את אבקת הפודינג והקוקוס הטחון לקערה, וערבבו.
- הוסיפו את קרם הקוקוס והמים, וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
- הכניסו את התערובת למקרר, לפחות לחצי שעה על מנת שתתייצב.
- הכינו את הפירות שבהם תרצו להשתמש. תוכלו לחתוך אותם לרצועות.
- לאחר שהתערבות התייצבה, הניחו דף סויה על מחצלת הסושי המנוילנת. מרחו בעדינות שכבה של המלית, בערך בעובי של 1 ס“מ.
- הניחו את הפירות על מחצית מדף הסויה. סדרו אותם היטב, הימנעו מהשארת רווחים אשר יגרמו לסושי רופף. בשלב זה גם אפשר להוסיף את התוספות האופציונליות.
- גלגלו את הרול, חתכו לפרוסות סושי והגישו. זכרו להקפיד על הגשה מרשימה, תוכלו לשלב רטבים מתוקים.
אנו בטוחים כי התוצאה תהיה מעולה, וכאשר תרגישו את הטעמים, אולי יצוצו לכם גם רעיונות חדשים לשדרוג המתכון. סושי פירות מתוק הוא קינוח מוצלח, ומגשי הסושי תמיד מושכים תשומת לב רבה מהאורחים.
ואם יש לכם אירוע, ונתפסתם לא מוכנים. חסרים לכם מצרכים או שסתם אין לכם זמן להתנסות בהכנה, תוכלו לשמור את הכיף שבהכנת הסושי ליום אחר. בינתיים תוכלו להזמין סושי פירות מפרי על הבר.